Home | O nás | Stanovy spolku | Registrace | Kontakt | Dokumenty

Územní plán Územní plán

Ochrana zeleně Ochrana zeleně

Ostatní Ostatní

Zprávy z jiných o.s. Zprávy z jiných o.s.

Projekt Náměstí Projekt Náměstí

General General

Ďáblické rezidence Ďáblické rezidence

RUBRIKY

Vyjádření České lékařské společnosti k navrhu na zvýšení hladiny hluku Aktuality

Články Články

Dokumenty Dokumenty

Názory  a dopisy Názory a dopisy

Legislativa Legislativa

Žádost člena výboru OspD p. Dačeva adresovaná Radě MČ k zaujmutí stanoviska ke změně územního plánu Z 987/07 - Ekospol Ďáblická perla

Uveřejňujeme žádost p. Dačeva, kterou poslal nejen Radě naší městské části, ale v kopii i všem zastupitelům. Již dříve jsme v rubrice Životní prostředí zveřejnili výzvu OspD paní starostce.

Vazene damy a panove, clenove Rady MC Praha - Dablice,

Rad bych Vas informoval o veci, ktera potrebuje Vasi urgentni pozornost. Dne 15.5. 2009 jsem jmenem Obcanskeho sdruzeni pro Dablice ucinil podani, ktere bylo urceno pro Vas. Protoze nemam zadne informace o vyrizeni tohoto podani a protoze vec nesnese odkladu, zadam Vas o zarazeni tohoto bodu na jednani Rady MC v pondeli 1.6. 2009.

Jde o to, ze by se MC Praha - Dablice mela vyjadrit negativne k navrhu zmeny Z987 Uzemniho Planu HMP ve vlne 07. Usneseni c. 107/08/ZMC k tomuto konani poveruje starostku MC. Toto usneseni nicmene neobsahuje spravnou formulaci prislusneho vyjadreni.

Podle mych informaci tak MC zatim nepodala kvalifikovane vyjadreni. Podstatne v teto veci je odborne nazvoslovi. Jde o to, ze MC diky svemu postaveni pri jednani o zmenach UP muze vznest minimalne PRIPOMINKU, jez ma obecne vetsi dopad a silu nez pripominky obcanu, resp. verejnosti. MC v teto souvislosti muze podat take STANOVISKO, to ale plati jen pro zvlastni pripady zakonem chranenych zajmu a ve vetsine pripadu se to tyka dotcenych organu statni spravy. Dale muze MC podat NAMITKU, ale i zde plati zakonna omezeni toho, kdo muze namitku podat. V uvahu tak pripada ZASADNI PRIPOMINKA, ktera musi byt vzdy presne takto formulovana, a ktera musi byt doprovozena citaci prislusneho paragrafu a zakona. A prave z toho vyplyva moje informace, ze toto MC dosud neucinila.

Zadam Vas proto, aby jste poverili placene funkcionare MC Praha - Dablice neprodlenym konanim v teto veci. Je zapotrebi naplnit literu usneseni Zastupitelstva podanim Zasadni pripominky, ktera odmitne schvaleni zmeny Z987/07. Duvodem pro odmitnuti schvaleni zmeny je navrzena zmena charakteru uzivani pozemku 35/1729 v katastralnim uzemi Dablic, ktera by umoznila neprimerenou vystavbu bytovych domu. Termin pro podani stanovisek, namitek a pripominek pisemnou formou je 15.6. 2009 - viz prilozena kopie meho podani.

S pozdravem,

Petr Dacev
V zastoupeni vyboru Obcanskeho sdruzeni pro Dablice

Tatjana  Dohnalová,
2009-06-01
přečteno 1617x

UŽIVATEL

Uživatel: Heslo:

Stát se členem sdružení!

NaZemi-Hájíme důstojné pracovní podmínky. NaZemi.

Arnika-Arnika

Nerwy.cz-NeRWY / Ne letecký hluk na severu Prahy

Auto*Mat-http://www.auto-mat.cz/

Praha-Ďáblice-Ďáblice místo pro život

o.s. Čistý Střížkov-Hlavní cíl: Zabránit rozšiřování činnosti jakékoliv firmy, která by zhoršila natrvalo životní prostředí v bezprostřední blízkosti našich domovů.

o.s. Nad Drahaňským údolím-o.s. Nad Drahaňským údolím

Praguewatch.cz-Praha pod lupou